Shopping cart
0,00 €

Wedderspoon KFactor™ 16 – surovi Manuka med s 75% cvetnega prahu od manuke (250 in 500g)

Na zalogi

Pravi dragulj iz Nove Zelandije, ta čarobni in skrivnostni med je po vsem svetu znan po svojem karizmatičnem profilu okusa in ugodnih učinkih. Cvetovi manuke rastline cvetijo le šest tednov, tako v obdobju šestih tednov čebele iz Nove Zelandije opravijo težko delo, saj proizvedejo na tone medu, ki ga uporabljajo ljudje po celem svetu.

KFactor™ 16 zagotavlja, da 75 % cvetnega prahu v medu predstavlja cvetni prah Manuka.

Wedderspoon uporablja lasten postopek za zaščito celovitosti medu, ki med ohranja surov in nepasteriziran, tako kot ga je narava ustvarila za uživanje.

  • SUROV!! (raw) – VSEBUJE NARAVNO PRISOTEN ČEBELJI CVETNI PRAH, PROPOLIS IN ŽIVE ENCIME
  • BREZ GENSKO SPREMENJENIH ORGANIZMOV (BREZ GSO)
  • SLEDLJIVOST IN KREDIBILNOST (vsak kozarec medu Wedderspoon Manuka se lahko izsledi do čebelarja na Novi Zelandiji)
  • PREFINJENEGA OKUSA, ODLIČNA TEKSTURA in VRHUNSKA KVALITETA
  • CERTIFICIRAN s KFactor™  (Od ministrstva za primarno industrijo Nove Zelandije (MPI) odobreni sistem ocenjevanja Manuka medu)
  • SKLADEN Z NOVIMI MANUKA 5 STANDARDI novozelandske vlade
Danes naročiš, v torek že dobiš!

33,90 54,90 

Počisti
Količinski popust:
Polna cena 1-2 izdelka / kos
-5% 3-4 izdelki / kos
-10% 5 ali več / kos
Šifra: Ni na voljo Kategorija: Oznaka: Brand:

Opis

Izbrani izdelek Wedderspoon KFactor™ 16 je surovi Manuka med, v katerem 75 % cvetnega prahu v medu predstavlja cvetni prah Manuka.

Vsak kozarec Wedderspoon Manuka medu je nabavljen, pakiran in označen na Novi Zelandiji, s čimer izpolnjuje najvišje standarde kakovosti in bonitetne ocene.  Embalaža, v kateri je pakiran Wedderspoon med, je brez BPA, po uporabi pa jo je mogoče reciklirati.

Vsaka serija manuka medu je laboratorijsko testirana, da 100% izpolnjuje standarde, kot so delež cvetnega prahu manuka rastline, živi encimi, antioksidanti in druge fitokemikalije. Na ta način je zagotovljeno, da do končnega potrošnika pride samo med najvišje kvalitete.

Manuka standardi

Manuka med je eno najbolj cenjenih superživil, zato so se začeli žal začeli pojavljati tudi ponaredki. Kar 80% vsega manuka medu na svetovnem tržišču je ponaredkov. Zato se je Nova Zelandija odločila, da naredi zavajanju potrošnikov konec. Novozelandsko Ministrstvo za primarno industrijo (MPI) je razvilo standarde, ki določajo, kdaj je izdelek lahko označen za manuka med.

Od februarja 2018 naprej mora biti manuka med, namenjen za izvoz, obvezno testiran, če izpolnjuje stroge standarde MPI Nove Zelandije. Rezultati laboratorijskih testov morajo biti priloženi ostalim izvoznim dokumentom, da se zagotovi 100% avtentičnost manuka medu.

OPOZORILO: Ob nakupu manuka medu bodite pozorni, da je pakiran na Novi Zelandiji. Samo tako ste lahko prepričani, da je manuka med avtentičen. Če manuka med ni pakiran v končno embalažo v Novi Zelandiji, to pomeni, da ni potrebno, da izpolnuje stroge predpise novozelandskega Ministrstva za primarno industrijo.

Dogaja se, da preprodajalci naročijo večja pakiranja avtentičnega manuka medu z Nove Zelandije. Ko pride ta med v neko drugo državo, zapade pod zakonodajno pristojnost te države in pod manj stroge predpise glede pakiranja in označevanja manuka medu. V večini drugih držav (razen Nove Zelandije), je dovoljeno, da je izdelek označen kot manuka med tudi, če je zmešan z ostalimi vrstami medu. Zato preprodajalci manuka med razredčijo s kakšno drugo vrsto lokalnega medu in ga prodajajo pod oznako manuka med. Na tej točki je seveda do vas prišel manuka med, ki je po vsej verjetnosti že pasteriziran, razredčen z drugimi vrstami medu ter je izgubil svoj originalen okus, encime in aktivne učinkovine.

Če želite biti prepričani, da imate v rokah pravi manuka med in ne ponaredka, morate preveriti, ali je bil med pakiran na Novi Zelandiji. Wedderspoon manuka med je pakiran v končno embalažo in označen z etiketo na Novi Zelandiji ter tako izpolnjuje najstrožje standarde kakovosti MPI, zagotavlja sledljivost in je 100% avtentičen.

Kdaj je med lahko označen kot manuka med?

Novozelandsko ministrstvo za primarno industrijo je predpisalo pogoje, ki jih mora manuka med izpolnjevati.

✓ V kemični in genetski sestavi medu mora biti prisotnih 5 ključnih indikatorjev, ki se ugotavljajo s testiranjem v laboratoriju.

✓ Odvisno od ravni petih ključnih indikatorjev je določeno, ali gre za monocvetlični (monofloral) ali multicvetlični (multifloral) manuka med.

✓ Rezultati laboratorijskih testiranj morajo biti obvezno priloženi ostalim izvoznim dokumentom ob izvozu manuka medu iz Nove Zelandije.

Novi standardi MANUKA 5

Novozelandska vlada je sprejela strožje predpise glede manuka medu, ki jih po novem morajo izpolnjevati vsi izdelki, ki želijo biti označeni in izvoženi iz Nove Zelandije v svet kot “manuka med”.

Strogi kriteriji MANUKA 5 so bili določeni v večletnem projektu Ministrstva za primarno industrijo Nove Zelandije. Avtentičnost manuka medu je potrjena z laboratorijskimi testi, ki preverjajo, ali je izpolnjenih 5 KRITERIJEV: 4 aktivne učinkovine, ki so značilne samo za manuka med + 1 DNA marker iz manuka cvetnega prahu.

Na ta način je razvidno:

  • ali gre za manuka med ali kakšno drugo vrsto medu;
  • ali gre za monocvetlični ali multicvetlični manuka med.

MANUKA 5 standardi, ki jih mora dosegati monocvetlični – monofloral manuka med (izpolnjenih mora biti vseh 5 pogojev)1:

  • Koncentracija spojine 3-Phenyllactic acid mora biti enaka ali večja od 400 mg/kg
  • Koncentracija spojine 2’-Methoxyacetophenone mora biti enaka ali večja od 5 mg/kg
  • Koncentracija spojine 2-Methoxybenzoic acid mora biti enaka ali večja od 1 mg/kg
  • Koncentracija spojine 4-Hydroxyphenyllactic acid mora biti enaka ali večja od 1 mg/kg
  • Prisoten mora biti DNA iz cvetnega prahu manuka rastline.

MANUKA 5 standardi, ki jih mora dosegati multicvetlični – multifloral manuka med (izpolnjenih mora biti vseh 5 pogojev)1:

  • Koncentracija spojine 3-Phenyllactic acid mora biti enaka ali večja od 20 mg/kg, vendar manjša od 400 mg/kg
  • Koncentracija spojine 2’-Methoxyacetophenone mora biti enaka ali večja od 1 mg/kg
  • Koncentracija spojine 2-Methoxybenzoic acid mora biti enaka ali večja od 1 mg/kg
  • Koncentracija spojine 4-Hydroxyphenyllactic acid mora biti enaka ali večja od 1 mg/kg
  • Prisoten mora biti DNA iz cvetnega prahu manuka rastline.

Wedderspoon v celoti izpolnjuje ali celo presega s strani novozelandske vlade določene standarde in je testiran v neodvisnem laboratoriju, odobrenem od Ministrstva za primarno industrijo. Zato ste lahko prepričani, da je to, kar kupujete, 100% avtentičen manuka med!

Razlika med monocvetličnim in multicvetličnim manuka medom

Monocvetlični (monofloral) manuka med zagotavlja, da med v celoti ali večinoma izvira iz rastline manuka (Leptospermum scoparium). Gre za enovrstni med, ki ga je izjemno težko dobiti – to je možno le na strogo kontroliranih monokulturnih rastiščih Leptospermum scoparium, kar se odraža v ceni. Le majhen delež nektarja prihaja iz drugih rastlin, zato je to najčistejši manuka med, ki ga je mogoče pridelati. Nikoli pa ne more biti med 100% enovrsten, ker čebele letijo precej daleč in potrebujejo nekaj raznovrstnosti v svoji prehrani.

V naši ponudbi imamo izjemno kvaliteten in težko dobavljiv Monofloral manuka med: Wedderspoon KFactor™ 16 – surovi Manuka med s 75% cvetnega prahu od manuke

Multicvetlični (multifloral) manuka med je večvrstni med, ki vsebuje bistveni delež rastline manuka (Leptospermum scoparium)To pomeni, da čebele med nabirajo iz več različnih vrst rastlin, še vedno pa velik delež prihaja iz rastline manuka, kar je potrjeno z laboratorijskimi testiranji.

V ponudbi imamo tudi multifloral manuka med, ki še vedno zagotavlja zelo visok delež cvetnega prahu iz rastline manuka – kar 65%: Wedderspoon KFactor™ 12 – surovi Manuka med s 65% cvetnega prahu od manuke

KFactor™

Wedderspoon se zavezuje k zagotavljanju najvišje kakovosti in čistosti manuka medu. Za identifikacijo in merjenje kompleksnih lastnosti, najdenih v manuka medu, je Wedderspoon ustvaril KFactor™, celovit večstopenjski sistem za preverjanje pristnosti, imenovan za ključne dejavnike, ki so del tega posebnega medu in so usklajeni s predpisi MPI.

KFactor™ 12 zagotavlja, da 65 % cvetnega prahu v medu predstavlja cvetni prah Manuka.

KFactor™ 16 zagotavlja, da 75 % cvetnega prahu v medu predstavlja cvetni prah Manuka.

Sistem ocenjevanja KFactor™ je odobreni sistem ocenjevanja Manuka, kot je navedeno v tem uradnem pismu ministrstva za primarno industrijo Nove Zelandije (MPI), ki razvija standarde in ureja Manuko (in vse druge živilske in agroživilske dejavnosti) za državo. (slika potrdila v galeriji)

Wedderspoon Manuka

Manuka grm raste v nedotaknjenih in oddaljenih območjih Nove Zelandije. Ta poseben grm je v sorodu s čajevcem in njegovi cvetovi cvetijo le 6 tednov v letu. Čebele se hranijo z Manuka cvetovi in proizvajajo Manuka med, ki je najslajše super živilo narave.

Izvor Wedderspoona

Pravi Manuka med izvira iz Nove Zelandije. Maori, domorodno ljudstvo Nove Zelandije, so prvi odkrili posebne lastnosti Manuke. Wedderspoon uporablja KFactor™ novozelandski sistem za ocenjevanje in preverjanje kakovosti Manuke. Uživajte v žlici Wedderspoon Manuka medu. Najboljša, pristna, surova, brez GMO certificirana Manuka iz Nove Zelandije.

Wedderspoon Raw

Wedderspoon Manuka med je surov, brez gensko spremenjenih organizmov, nepasteriziran in vsebuje naravno prisoten čebelji cvetni prah, žive encime in propolis. Med našim lastniškim postopkom se med nežno segreje na temperaturo, podobno notranjosti delovnega čebelnjaka. Nikoli se ne segreje nad 42 °C, kar zagotavlja, da encimi, antioksidanti, vitamini, minerali in druge aktivne učinkovine ostanejo nespremenjene in se ohranijo tudi v postopku pakiranja.

Wedderspoon Manuka med je surov od panja do kozarca, točno tak kot ga je ustvarila narava.

Wedderspoon Traceability – sledljivost

Vsako kozarec medu Wedderspoon Manuka se lahko izsledi do čebelarja na Novi Zelandiji. V podjetju Wedderspoon verjamejo v izdelavo le najboljšega, surovega Manuka medu, ki ne vsebuje  gensko spremenjenih organizmov. Vsak kozarec Wedderspoon Manuka je nabavljen, pakiran in označen na Novi Zelandiji, s čimer izpolnjuje najvišje standarde kakovosti in bonitetne ocene.

Ohranjanje opraševalcev – ohranjanje planeta

Wedderspoon je zavezan k zaščiti in ohranjanju čebel in ostalih opraševalcev. Od zdravja opraševalcev so odvisne celotne skupnosti in velik del svetovne pridelave hrane. S ponosom povemo, Wedderspoon manuka med certificirano ne vsebuje glifosata. Glifosat je sicer široko razširjen herbicid, ki ga naš manuka med ne vsebuje niti v sledovih!

Wedderspoon manuka med je redno testiran na 292 različnih pesticidov in kemikalij, kar zagotavlja čistost, vrhunsko kvaliteto in najvišjo raven varnosti za uživanje. Dodatno pa s tem poskrbimo tudi k zaščiti opraševalcev in k ohranjanju našega planeta.

Wedderspoon je zavezan k zaščiti in ohranjanju čebel in ostalih opraševalcev. Od zdravja opraševalcev so odvisne celotne skupnosti in velik del svetovne pridelave hrane. S ponosom povemo, Wedderspoon manuka med certificirano ne vsebuje glifosata. Glifosat je sicer široko razširjen herbicid, ki ga naš manuka med ne vsebuje niti v sledovih!

Wedderspoon manuka med je redno testiran na 292 različnih pesticidov in kemikalij, kar zagotavlja čistost, vrhunsko kvaliteto in najvišjo raven varnosti za uživanje. Dodatno pa s tem poskrbimo tudi k zaščiti opraševalcev in k ohranjanju našega planeta.

Pravi manuka med - Wedderspoon - certifikati

Sestavine:  100% manuka med (75 % cvetnega prahu v medu predstavlja cvetni prah Manuka)

Povprečna hranilna vrednost na 100 g:
energijska vrednost 1355 kJ / 324 kcal
maščobe 0 g -od tega nasičene maščobe 0 g
ogljikovi  hidrati 81 g -od tega sladkor 76 g
beljakovine 0 g

Poreklo:  Nova Zelandija
Neto količina: 250 g/500 g

Distributer (za SLO)Pozitivna sprememba d.o.o., Šenčurska pot 29, 4208 Šenčur
Kontakt: 040 256 256, info@sladko.si