Košarica
0,00 €

Ksantan gumi Nutriholis – Xanthan gum, 125 g

Na zalogi

Ksantan gumi je zgoščevalno in vezivno sredstvo v prahu, ki izboljšuje teksturo in strukturo jedi ali slaščic.

Za zgostitev smutijev, sladoleda, pudinga, solatnih prelivov, omak in juh
Nepogrešljiv dodatek pri domači peki brez glutena, ki preprečuje drobljenje pekovskih izdelkov
Primeren za vse načine prehranjevanja, tudi za vegansko in keto prehrano
100% naravni izdelek

4,90 

Na zalogi

Količinski popust:
Polna cena 1-2 izdelka4,90 € / kos
-5% 3-4 izdelki4,66 € / kos
-10% 5 ali več4,41 € / kos
Šifra: NHKSANTAN-125 Kategorije: , , , , , , Brand:

Opis

Ksantan gumi Nutriholis - Xanthan gum

Ksantan gumi je zgoščevalno in vezivno sredstvo v prahu, ki izboljšuje teksturo in strukturo jedi ali slaščic.

Za zgostitev smutijev, sladoleda, pudinga, solatnih prelivov, omak in juh
Nepogrešljiv dodatek pri domači peki brez glutena, ki preprečuje drobljenje pekovskih izdelkov
Primeren za vse načine prehranjevanja, tudi za vegansko in keto prehrano
100% naravni izdelek

Ksantan gumi je polisaharid, pridobljen s fermentacijo enostavnih sladkorjev s pomočjo bakterije Xanthomonas campestris. Je 100% naraven in varen za uporabo. Izboljšuje okus, teksturo, strukturo in konsistenco živilskih izdelkov, zato je razširjena njegova uporaba v živilskih industriji. Najdemo ga v raznih sladoledih, omakah, sirupih, brezglutenskih izdelkih, manj mastnih izdelkih, prelivih za solate in podobno. Ta naravni zgoščevalec in pa je primeren tudi za uporabo v vaših domačih receptih!

Ksantan gumi v brezglutenskih receptih nadomešča gluten in poskrbi, da se pekovski izdelki brez glutena ne drobijo.
Deluje kot vezivno sredstvo in pomaga, da je testo, pripravljeno iz mok brez glutena, bolj elastično, gladko, gnetljivo in lepše vzhaja. Brezglutenski kruh, pecivo in piškoti imajo z dodatkom ksantan gumija boljšo teksturo, so bolj rahli in se manj drobijo.

Ksantan gumi že v majhni količini povečuje viskoznost tekočin. Omogoča, da na zdrav način (brez dodanega škroba, moke ali ne potrebnih kalorij) zgostite omako, juho, smuti, sladoled, kremo, puding ali solatni preliv.
Izboljšuje teksturo tekočih jedi, ki postanejo bolj gladke in kremaste.

Učinkovito deluje tudi ob segrevanju ali ohlajanju, zato ga lahko uporabite tako za zgostitev vroče čokolade, kot tudi zamrznjenega sladoleda. Uporaben je tudi ob dodatku kisline (npr. limoninega soka, kisa), zato je primeren tudi za pripravo solatnih prelivov ali kislih sadnih prelivov za slaščice.

Izboljšuje teksturo in strukturo jedi, brez da bi jim spremenil okus ali vonj.

Navodila za uporabo:

Pri peki uporabite 1-2 čajni žlički na 500 g brezglutenske moke. Pri pripravi kruha lahko malo več, pri piškotih malo manj. V receptu ksantan gumi primešajte suhim sestavinam.

1/8 do 1/4 čajne žličke vmešajte v 2,5 dcl tekočine za zgostitev pri pripravi smutijev, omak in prelivov. Uporabite palični mešalnik, blender ali multipraktik. Postopoma povečujete količino dodanega ksantan gumija do želene konsistence.

Za pripravo bolj gostega smutija ali pudinga uporabite 1/2 čajne žličke na 2,5 dcl tekočine.

Shranjevanje: Po uporabi zaprite. Shranjujte v hladnem in suhem prostoru.

Povprečna hranilna vrednost na 100 g: energijska vrednost 1339 kJ/ 320 kcal; maščobe 0 g - od tega nasičene maščobe 0 g; ogljikovi hidrati 77,5 g - od tega sladkorji 0 g, beljakovine 0 g, prehranske vlaknine 77,5 g.

Neto: 125 g

Proizvaja in prodaja: Pozitivna sprememba d.o.o., Šenčurska pot 29, 4208 Šenčur, www.NutriHolis.si, tel.: 069 69 72 36

Morda vam bo prav tako všeč…