Shopping cart
0,00 €

Tekoči vitamin D3 Viridian, 50 mL

Na zalogi

TEKOČI VITAMIN D3 VIRIDIAN se nahaja v priročni embalaži – steklenički s kapalko – in ponuja 2000 IU vitamina D3 v 0.5 mL.

Veganskemu D3 je za boljši okus dodano malo naravnega pomarančnega olja, ki poskrbi za nežen priokus.

Vitamin D prispeva k delovanju imunskega sistema, k normalni ravni kalcija v krvi ter k ohranjanju zdravih kosti in zob.

Izdelek je 100% primeren za vegane (vitamin D3 je pridobljen iz lišajev).

Danes naročiš, v torek že dobiš!

16,95 

Na zalogi

Količinski popust:
Polna cena 1-2 izdelka16,95 € / kos
-5% 3-4 izdelki16,10 € / kos
-10% 5 ali več15,26 € / kos
Šifra: Vivit-D-tekoci Kategorija: Oznaki: , Brand:

Opis

TEKOČI VITAMIN D3 VIRIDIAN se nahaja v priročni embalaži – steklenički s kapalko – in ponuja 2000 IU vitamina D3 v 0.5 mL. Veganskemu D3 je za boljši okus dodano malo naravnega pomarančnega olja, ki poskrbi za nežen priokus.

Vitamin D prispeva k delovanju imunskega sistema, k normalni ravni kalcija v krvi ter k ohranjanju zdravih kosti in zob. Ker je strah pred sončnimi žarki vedno večji, naše izpostavljanje soncu pa tudi zaradi načina življenja, prekratko, se posledice pomanjkanja vitamina D kažejo kot vedno večje pojavljanje rahitisa.

Koža sama ne more proizvesti vitamina D, če je zaščitena z oblačili ali namazana s kremo z zaščitnim faktorjem 15, ki pri otrocih celo drastično zmanjša sporosobnost kože proizvajanja vitamina D za kar 95%. Tudi večina starejših ljudi, ki zaradi fizične nezmožnosti ne prejme dovolj sončnih žarkov, trpi za pomanjkanjem vitamina D.

Znanstveniki zato svetujejo, da ljudje, ki se večino dnevnega časa zadržujejo v notranjih prostorih, nujno pa tudi vse nosečnice in doječe matere ter starejši od 65 let in vsi otroci med 6 meseci in 5 leti, poskrbijo za svoje potrebe po vitaminu D v obliki prehranskih dopolnil.

Vitamin D3 je naravna oblika vitamina D, ki ga telo naravno proizvaja, z biotransformacijo holesterola, natančneje se sama pretvorba vitamina D3 zgodi v jetrih, v obliko ­25(OH)D3. Ta oblika je nato v ledvicah in še nekaterih drugih tkivih pretvorjena v aktivno obliko 1­25(OH)2D3, ki nato sproži različne fiziološke procese v telesu.

Vsa Vitamin D Viridian prehranska dopolnila so veganom prijazna.  Viridian vitamin D3 je pridobljen iz lišajev.

VIRIDIAN ČISTOST: 100% aktivne sestavine. Ta veganski izdelek ne vsebuje glutena, pšenice, laktoze, dodanega sladkorja, soli, kvasa, konzervansov ali umetnih barvil. Brez obsevanja. Brez testiranj na živalih.

Deklaracija:

Tekoči vitamin D3 Viridian - deklaracija