Shopping cart
0,00 €

Figova marmelada brez dodanega sladkorja s stevijo, ekstra domača, 90% sadni delež, Stevi, 200 ml

Na zalogi

Figova marmelada brez dodanega sladkorja FIG FIG Stevi vsebuje več kot 90% pravega sadja. Slajena je z naravnim sladilom stevija, ki ne povzroča dviga krvnega sladkorja in je brez kalorij.

100% naravna, ekstra domača marmelada ne vsebuje dodanega sladkorja, le naravno prisoten sladkor iz sadja.

Prvovrstna figova marmelada brez dodanega sladkorja Stevi je narejena po posebni, lastni metodi, kjer je sadje toplotno obdelano v čim krajšem času in pri nižjih temperaturah kot običajno (do 80 stopinj Celzija), kar pomeni, da se ohrani več mineralov in vitaminov v sadju kot pri konvencionalnem kuhanju marmelad.

Prav tako se ne uporablja postopek “zgoščevanja”, pri katerem se sadje na visokih temperaturah prekuhava, tako da izpareva tekočina in se snov zgoščuje, vendar se pri tem izgubljajo/uničujejo tudi naravno prisotni vitamini in  minerali v sadju.

V marmeladah se ne uporablja želatina živalskega izvora temveč rastlinski pektin.

Danes naročiš, v petek že dobiš!

4,95 

Na zalogi

Količinski popust:
Polna cena 1-2 izdelka4,95 € / kos
-5% 3-4 izdelki4,70 € / kos
-10% 5 ali več4,46 € / kos
Šifra: STEVMAR-FIGA200 Kategorija: Oznaka: Brand:

Opis

Figova marmelada brez dodanega sladkorja FIG FIG Stevi vsebuje več kot 90% pravega sadja. Slajena je z naravnim sladilom stevija, ki ne povzroča dviga krvnega sladkorja in je brez kalorij.

100% naravna marmelada ne vsebuje dodanega sladkorja, le naravno prisoten sladkor iz sadja.

Ekstra domača marmelada pomeni, da niso dodane nobene kemično konzervirane sestavine. Sadni delež mora biti vsaj 45%, marmelade Stevi pa so zavezane še mnogo višji odličnosti in zagotavljajo, da je na 100 g izdelka vsaj 90 g sadja.

Prvovrstna figova marmelada brez dodanega sladkorja Stevi je narejena po posebni, lastni metodi, kjer je sadje toplotno obdelano v čim krajšem času in pri nižjih temperaturah kot običajno (do 80 stopinj Celzija), kar pomeni, da se ohrani več mineralov in vitaminov v sadju kot pri konvencionalnem kuhanju marmelad. Prav tako se ne uporablja postopek “zgoščevanja” pri katerem se sadje na visokih temperaturah prekuhava, tako da izpareva tekočina in se snov zgoščuje. Vendar se pri tem izgubljajo/uničujejo tudi naravno prisotni vitamini in  minerali v sadju.

V marmeladah se ne uporablja želatina živalskega izvora temveč rastlinski pektin.

Marmelade Stevi so odlična izbira za vse, ki obožujete poln sadni okus domače marmelade na kruhu, palačinkah, v pecivu, a se konvencionalnim marmeladam odpovedujete zaradi visoke vsebnosti sladkorja. Naravno sladilo stevija je pridobljeno iz listov rastline stevia rebaudiana, ki je brez glikemičnega indeksa, ne dviguje glukoze v krvi in zato nima negativnih učinkov na zdravje, kot jih ima navaden sladkor.

Preberite več o steviji v prispevku Naravno sladilo stevija – lastnosti.

Fige so bogate z naravno prisotnimi sladkorji, nekaterimi minerali, antioksidanti in vlakninami1. Figova marmelada brez dodanega sladkorja je domiseln in zdrav način, da ta okusni sadež uživamo skozi vse letne čase.

Konvencionalne marmelade kljub pozitivnemu učinku naštetih hranil na žalost niso preveč zdrave, ker vsebujejo ogromne količine dodanega sladkorja, ki izniči te pozitivne učinke. Sladkor doda konvencionalnim marmeladam tudi nepotrebne kalorije. Ker marmeladam Stevi ni dodan sladkor, ampak naravno sladilo stevija, v izdelku ni dodatnih kalorij iz sladkorja ali njegovih negativnih učinkov na zdravje.

Stevi dobrote – marmelade, sirupi in nektariji – so slovenski proizvodi, izdelani po inovativnim postopku proizvajalca Pohorske dobrote, ki omogoča, da se ohrani čimveč koristnih aktivnih učinkovin v sadju (vitaminov, mineralov, encimov). Prvovrstno izbrano sadje v izdelkih Stevi je pridelano na kar se da pristen in tradicionalen način, z ljubeznijo do planeta in skrbjo za zdravje.

Izbira najkvalitetnejših sestavin je poplačana takoj, ko odpremo stekleničko ali kozarec, ko zavonjamo tisto pristno naravno sadno aromo. Najlepša nagrada pa je vrhunski sadni okus, ravno prav posladkan s stevijo, da oplemeniti naravni okus sadja, vendar ga ne preglasi.

Tomaž Krajnc, profesionalni kuhar in inovator izdelkov Stevi nam je zaupal: “Poskusil sem s pridelavo iz manj kvalitetnega, cenejšega sadja, vendar kot profesionalni kuhar takoj opazim razliko v aromi in okusu. Zato bom vedno vztrajal pri najvišji kakovosti sestavin in verjamem, da bodo tudi kupci zaznali premium kvaliteto naših izdelkov. Dajte, poizkusite!”

Z nakupom izdelka Figova marmelada brez dodanega sladkorja s stevijo Stevi podpirate mala lokalna podjetja. Hvala!

Zanimivost: Ali ste vedeli, da so prebivalci v Zahodni Aziji gojili fige že pred 11.000 leti? Fige so morda celo prvo živilo, ko so ga ljudje gojili, celo pred pšenico in ječmenom.

Sestavine: fige (90%), pektin, sladilo steviol glikozidi (SunStevia Elite)

Izdelano iz minimalno 90 g sadja na 100 g izdelka.

Skupni sladkorji: 17 g na 100 g izdelka.

Odprto hranite v hladilniku ter porabite v čim krajšem času.

Neto teža: 200 ml

Proizvaja in polni: Pohorske dobrote, Tomaž Krajnc s.p., Ranče 94, Fram.

Prodaja in trži: Pozitivna sprememba d.o.o., Šenčurska pot 29, Šenčur.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Figova marmelada brez dodanega sladkorja s stevijo, ekstra domača, 90% sadni delež, Stevi, 200 ml”